Краят на #GoChongi част 2 и началото на нова ера

Ами … какво да кажа освен истината?

Не успях да постигна целта! Не се класирах за Олимпиадата през 2018-та. Ски кросът се провежда утре (21.02.2018) в Бокванг, Южна Корея, и вместа да се състезавам ще коментирам старта на живо по БНТ.

През последните две години оставих всичко останало в живота ми настрана и се фокусирах само върху една цел – да стана пъривя българин представял държавата ни в Олимпийския ски крос. В крайна сметка, не можах да се класирам топ 30 в световната купа и не събрах точките, нужни да стана един от 32-мата на старта в Южна Корея.

Главните причини са три:
1. Имах само сезон и половина да се подготвя и да навлезна в нова дисциплина от ниво А и Б.
2. Имах ограничен ресурс от средства, за който трябваше да се грижа сам (с изключение на помощ от федерацията за световните купи през този сезон).
3. Не успях да се присъединя към отбор, с който да тренирам. През 90% от времето бях сам и се учех от/борих срещу отбори с традиции, опит и сериозни екипи. С една дума всеки ден ми се налагаше да откривам топлата вода.

Но всичко това са оправдания. Просто не изпълних целта… точка.

Световна Купа по Ски Крос в Инихен, Италия – 21.12.2017

И въпреки че съм разочарован от провала на мисията, вярвам силно, че животът винаги ни дава точно това, от което имаме нужда. Нека за момент погледнем нещата и от другата страна:

1. Инициативата #GoChongi ме научи на страшно много – как да се оправям в трудни моменти; как да давам над 100% от себе си; какво означава да правя това, което обичам и каква е цената за това; как да намирам начин да продължавам да го правя, без значение колко е трудно. Всичко е възможно и трябва само човек да има достатъчно желание и да е готов да действа!
2. След толкова години в професионалните ски най-накрая намерих мястото, където наистина принадлежа. Ски-кросът е мега! Точка!
3. Запознах се с много яки хора и през цялото време усещах подкрепата от всички вас, не само финансово! Насъбра се много енергия, която наистина ми даваше сила и ми вдъхваше увереност.
4. Поставихме България на картата на световния ски крос! На няколко пъти успях да изпреваря топ атлети и с постоянство и утрем успях да извоювам уважението на цялата общност. Повярвайте ми, в световната купа няма нито един случаен.

И не на последно място – вече знам какво ще правя догодина… ще продължавам да се състезавам!

Точно тръгнах да набирам скорост и като намеря отбор и най-вече треньор, всичко ще си дойде на мястото! Аа и за малко да забравя… на 22ри и 23ти Януари се класирах 7ми и 6ти на северноамериканската купа в Накиска, Канада. Така си осигурих квота за световната купа и през следващата година! Беше много яко най-накрая да карам в сериозни гонки и да вдигна нивото на адреналина още една степен.

 

Какво следва?

Остават ми още три състезания до края на сезона – две световни купи и националното първенство на Русия в Солнечная Долина, Южен Урал. След това възнамерявам малко да отморя от последните две години, които бяха пълна лудница. Ще използвам времето да погледна нещата от страни, за да може да си изпразня главата и да усетя „на къде духа вятъра“.

Почти съм сигурен че ерата на Индигого краудфъндинга приключиха за #GoChongi, но все пак може да очаквате интересни неща и през следващия сезон. Сигурен съм, че все ще измисля някоя друга закачка.

Февруари 2018 – Банско Фрирайд и Пантене
Снимка: Калоян Кръстев

Още веднъж благодаря на всички! Нямаше как да стигна до тук без вас!

#MallVarnaEAD NEXT DOM Макстер СОП Logodaj Winery TOTEM Ski Center Hills Beer #AspigroupSLS | Sport Life Style Zettahost.bg #UnipharmОбщина Пловдив – Plovdiv Municipality Ivan иDilyana Sheytanova-Ivanova Bulgaria SKI Federation Freeski BG, семейството ми, приятелите ми и всички подкрепили в Indiegogo!

#VivalaVida